Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Άντε να το καταλάβεις τώρα!
- Μερικά πράγματα είναι λίγο δυσνόητα για μας τους απλούς ανθρώπους!
- Και είναι ευκολονόητα για τους πολύπλοκους ανθρώπους;
- Υπάρχουν πολύπλοκοι άνθρωποι;
- Όσο υπάρχουν απλοί άνθρωποι…
- Εννοώ, αυτούς που δεν σκαμπάζουν και πολλά, βρε παιδί μου, είναι λίγο… Πώς να στο πω…
- Όπως θέλεις πες το, αλλά έτσι ή αλλιώς, όταν κάτι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια είτε απλός είσαι, είτε πολύπλοκος το αντιλαμβάνεσαι, εκτός κι αν δε θες!
- Εσύ από κάτι πειράχτηκες, για να μιλάς έτσι..
- Πάντα είμαι …πειραγμένος! Σ’ αφήνουν; Δεν σ’ αφήνουν!
- Για πες!
- Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν όταν είσαι σε ένα κόμμα και υποστηρίζεις κάτι, μετά παρρησίας και φανατισμού και στολίζεις κανονικά θεούς και δαίμονες, ξαφνικά να παίρνεις στροφές και εκεί που έφτυνες τόσο καιρό να γλύφεις και να υποστηρίζεις και να διαλαλείς… και τρέχα γύρευε… Δεν το καταλαβαίνω με τίποτα και ο Θεός ο ίδιος να κατέβει και να με παρακαλάει…
- Για τις δηλώσεις λες…
- Για όλα λέω, αυτά που ειπώθηκαν και αυτά που θα ειπωθούν. Δεν… δεν… δεν… Μου φαίνεται αδιανόητο και άλλο τόσο υπερφυσικό που μας περιτριγυρίζει μια διαφορετική άποψη για παρόμοια πράματα…
- Τι θες να πεις;
- Ό,τι θέλει, λέει ο καθένας, ό,τι θέλει υποστηρίζει αναλόγως των περιστάσεων, των περιπτώσεων και των …καιρικών φαινομένων. Πριν λίγο διάβαζα ότι δεν είναι ταμπού να συνεργαστούμε και με αυτούς, σημειωτέον, με τους οποίους πριν από λίγο θα μπορούσε να πέσει και “ξύλο”!
- Αυτό καλό το βρίσκω. Να μάθουμε επιτέλους να συνεργαζόμαστε!
- Κανείς δεν έχει διαφορετική άποψη! Αλλά βλέπεις εσύ να μαζεύονται σε μια γωνιά για να κάνουν κάτι επιτέλους; Αφού έχουν διαφορετικές απόψεις! Θα μαλλιοτραβηχτούν!
- Κέρδος είναι κι αυτό! Θα τους μείνει το κούρεμα!
- Με το μαλλί στο χέρι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου