Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Τι μπορεί να κάνει κι αυτός; Το πολύ, να τους δώσει κανένα βιβλίο να διαβάσουν για να ξεστραβωθούν, αν και πιστεύω ότι είναι διαβασμένοι, αλλά …από την ανάποδη!
- Κατάλαβα για ποιον λες!
- Με εκπλήσσεις! Πήρες στροφές γρήγορα!
- Είδα τι διάβαζες και κατάλαβα! Λέω, θα πάρει φωτιά πάλι και δεν βγήκα ψεύτης!
- Είπα κι εγώ! Μου το χάλασες τώρα!
- Αμέσως να ρίξεις τα σχόλια σου!
- Εμ!
- Και τι θα κάνει τώρα αυτός;
- Πετάχτηκε από το πουθενά για να βρεθεί λύση! Τόσα χρόνια, πού ήταν να πάρει θέση; Να βγει και να πει, φίλτατοι μου, δεν έχετε δίκιο. Δεν είναι έτσι όπως τα λέτε. Υπάρχουν στοιχεία, ντοκουμέντα! Αυτά που λέτε, χρονικά δεν ευσταθούν! Τι να πει τώρα; Να μας πει, βρε Έλληνες, κάντε ένα βήμα πίσω για να τελειώσει αυτή ιστορία;
- Έχεις και τον άλλον που διαλαλεί δεξιά και αριστερά και όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ότι δεν θα επιτρέψει να θιγεί η ταυτότητα του “μακεδονικού” του λαού! Κρατάτε με, ρε, κρατάτε με! Κάποιος να βγει!
- Να, βγήκε ο Φρανσουά και είπε! Θέλει να βοηθήσει.
- Κοίτα να σου πω! Από βοήθειες είδαμε πολλές, πάμπολλες! Εδώ και χρόνια και δεκαετίες η βοήθεια πάει σύννεφο. Ποιος βοηθάει χωρίς …ανταποδοτικό τέλος; Είδες κανέναν χριστιανό να θέλει να …προσφέρει τον οβολόν του αφιλοκερδώς; Πες μου για να ξέρω κι εγώ!
- Εμ! Έτσι είναι… οι βοήθειες και οι αλτρουισμοί δεν προσφέρονται απλόχερα και ανιδιοτελώς!
- Α! Σε παρακαλώ! Τώρα θα δούμε, διότι ο Φρανσουά προέταξε τις αγαθές σχέσεις μας. Κάτι σαν το παλιό, Ελλάς-Γαλλία συμμαχία! Το μόνο που δεν ξέρουμε, είναι τι προθέσεις έχει! Προς τα πού κλίνει; Που γέρνει η παλάντζα; Ή δεν γέρνει και μένει στα ίσα της; 
- Λες να πει κάντε λίγο πίσω, ελάτε εσείς λίγο μπροστά, πάτε λίγο στο πλάι, δυο βήματα αριστερά και ένα δεξιά;
- Τι είναι αυτό; Χορογραφία μοντέρνου χορού;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου