Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Αλλού έχουν εκλογές, η Ελλάδα είναι στο παιχνίδι!
- Τι; Θα γίνουν εκλογές και εδώ;
- Όχι! Γιατί άκουσες τίποτα;
- Επειδή μιλάς για εκλογές.
- Εκλογές μόνο εδώ γίνονται; Αλλού δεν γίνονται; Δε με προσέχεις τι λέω! Δεν πιάνεις όλη την πρόταση. Πιάνεις μόνο τις λέξεις και βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα. Λέω ότι στο παιχνίδι των εκλογών πρωτεύοντα ρόλο έχει η Ελλάδα.
- Για την Γερμανία λες;
- Εμ! Γιατί άλλο; Όλων τα βλέμματα είναι εκεί. Και οι εντυπώσεις είναι που θα δώσουν την τελική λύση και απόφαση στην έκβαση των εκλογών. Στο κατά πόσο θα θορυβηθούν οι ψηφοφόροι για να ψηφίσουν ανάλογα. Οι μεν λένε τα δικά τους και οι δε, πάλι, τα δικά τους. Και εξαρτάται ποιος είναι πειστικός για να λάβει την πλειοψηφία! Άστα να πάνε δηλαδή.
-Έτσι είναι όπως τα λες! Οι μεν λένε ότι θα γίνει κούρεμα, οι δε ότι δεν θα γίνει. Και τελικά;
- Τελικά… Σου λέει, αν θα γίνει κούρεμα, θα χάσετε λεφτά εσείς οι γερμανοί ψηφοφόροι. Οπότε προσέξτε.
- Τελικά συμφέρει το κούρεμα;
- Εγώ ένα πράμα κατάλαβα. Ότι όλο αυτό το παιχνίδι με τα λεφτά είναι επί χάρτου, και ένα παιχνίδι αριθμών. Αυτά σε μια γενική θεώρηση. Μετά έχει και παράπλευρα που χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο. Να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Όλα κι όλα!
- Δηλαδή, δεν χρωστάμε λεφτά;
- Βρε χρωστάμε, ποιος είπε ότι δεν χρωστάμε; Κι άλλοι όμως χρωστάνε! Εμείς φαινόμαστε όμως! Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα!
- Και πώς θα βλέπω μετά; Με ένα μάτι;
- Τώρα που μας βγήκε το όνομα δε είναι χειρότερα; Τώρα μας λείπουν και τα μάτια και τα χέρια. Άντε πήγαινε κάνε δουλειά, έτσι! Μπορείς; Δεν μπορείς; Τόσα χρόνια μας τραβολογούν και δεν ξέρουμε πόσα άλλα ακόμη. Ανάλογα με το τι έχουν βάλει στο μάτι!
- Τελικά, κι αυτοί ένα μάτι έχουν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου