Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Ένα δεν μπορώ να καταλάβω!
- Ποιο;
- Αυτό!
- Για να δω!
- Τι να δεις, ρε; Δεν έχει τίποτα να δεις! Διότι αυτό δεν φαίνεται, είναι αόρατο!
- Τι; Θα μου πεις τίποτα για φαντάσματα;
- Λες;… Μπα!... Καμία σχέση!
- Για λέγε!
- Ότι  κάθε φορά ο καθένας μας πιάνει διαφορετική γωνία για να συγκρίνει τα πράματα. Ανάλογα πως θέλει να τα δείξει. Για το ίδιο πράμα μπορεί εμείς οι δυο για παράδειγμα να έχουμε διαφορετική άποψη για το ίδιο πράμα.
- Λογικό δεν είναι; Ο καθένας έχει την άποψη του.
- Όχι πάντα! Άμα κάτι είναι μαύρο, μαύρο δε θα το δω εγώ; Και εσύ επίσης; Τι θα πεις; Ότι δεν είναι μαύρο; Αφού είναι μαύρο!
- Καλά, έτσι όπως το θέτεις, έχεις δίκιο!
- Είναι να μην έχω; Διότι δεν μπορεί μέσα στον αχταρμά, να σου λέει θα έχουμε μια μικρή αύξηση στο οικιακό ρεύμα με αντίστοιχη μείωση του εμπορικού. Μαγαζιά και τα λοιπά!
- Αυτό μας έλειπε, τώρα!
- Α! μην στενοχωριέσαι! Έτσι κι αλλιώς είπαν ότι συνεχίζει το ρεύμα να παραμένει το φθηνότερο στη χώρα σε σύγκριση με την Ευρώπη!
- Α! Κατάλαβα που το πας!
- Είναι ανάγκη να το πάω; Μόνο του πάει! Και ερωτώ κι εγώ! Κοιτάμε μόνο από αυτή τη μεριά. Διότι αν πάμε από την άλλη μεριά, τι θα δούμε; Ότι το οικογενειακό εισόδημα είναι και αυτό από τα χαμηλότερα σε σύγκριση με την Ευρώπη! Είμαστε τυχεροί δηλαδή που έχουμε πιο φθηνότερο ρεύμα; Το θέμα είναι να μπορούμε και να το πληρώσουμε, όχι μόνο να το καταναλώνουμε. Διότι μας βλέπω να γυρνάμε στις γκαζόλαμπες και αυτές με μέτρο. Άσε που μπορεί να βγαίνει έτσι και φθηνότερο αν τη ρίξουν την τιμή στο πετρέλαιο όπως ακούγεται!
- Να σου πω, θα έχουμε και ατμόσφαιρα μέσα στα σκοτάδια! Ούτε τηλεόραση, ούτε μουσική, ούτε τραγούδια…
- Για αυτό σκας; Θα μαζευόμαστε όλοι μαζί, παρέες και θα τραγουδάμε εμείς από μόνοι μας, όλοι μαζί. Μια γκαζόλαμπα στη μέση και εκεί να δεις χαρά και αγαλλίαση!
- Όπως παλιά! Επιστροφή στις ρίζες!
- Άντε, και καλή μας όρεξη! Έχεις δοκιμάσει καμιά φορά ρίζες; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου