Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Και ο χορός καλά κρατεί!
- Τι ακούω; Θα πάμε σε χοροεσπερίδα;
- Πώς σου ήρθε αυτό τώρα; Και τι θυμήθηκες! Χοροεσπερίδα! Παλιές καλές εποχές! Ο κόσμος έτρεχε να ραφτεί, μέρες προετοιμασίας, φώτα, διασκέδαση… Αχ! πάνε όλα αυτά!
- Μη πω κάτι! Αμέσως, όλο και κάτι βρίσκεις και πέφτεις στα πατώματα… Ψηλά το κεφάλι, ρε!
- Κάτι μας είπες κι εσύ! Όσο ψηλά και να πάει το κεφάλι, αλήθεια πόσο να πάει, άσε που άμα είσαι κοντολαίμης, δε πα να χτυπιέσαι, θα πάει μέχρι εκεί που μπορεί, παραπάνω δεν έχει!
- Και για ποιον χορό μιλούσες; Γίνεται κανένας χορός; Νωρίς δεν είναι για χορούς και πανηγύρια;
- Αυτός ο χορός δεν έχει γιορτή και σχόλη! Λαμβάνει χώρα …καθ’ εκάστην! Κατά το …πατσάς καθ’ εκάστην! Για ρίξε μια ματιά εδώ!
- Τι γράφει; …Όπα! Πάλι πήραμε πρωτεία;
- Αμέ! Που ακούστηκε Έλληνας χωρίς πρωτεία; Δεν είμαστε παίξε γέλασε! Κοντεύουμε την πρωτιά, τώρα είμαστε τρίτοι, αλλά που θα πάει; Όλο και κάτι θα γίνει και θα την φτάσουμε. Κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες είναι στα όρια της φτώχιας!
- Δηλαδή, σχεδόν οι μισοί Έλληνες! Και οι υπόλοιποι σε ποιο όριο είναι;
- Α! Αυτό δεν το λέει η Eurostat!
- Κακώς! Κάκιστα! Έπρεπε να το λέει! Μισές δουλειές…
- Για περίμενε… για περίμενε… κάτι λέει εδώ νομίζω… Το είκοσι τρία τοις εκατό ζει με πενιχρό εισόδημα… Λες να εννοεί τους προηγούμενους ή αυτοί είναι επί πλέον; Δεν το ξεκαθαρίζει… Πάντως το 2008 ήμασταν λιγότεροι φτωχοί…
- Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε το πάμε δηλαδή…
- Μπα, δε νομίζω, γιατί παρακάτω λέει, ότι στα ποσοστά με πενιχρό εισόδημα είμαστε, εν πλήρει δόξη και τιμή στην πρώτη θέση…
- Είπα κι εγώ… Δεν μου τα λες όλα… και μ’ αφήνεις με απορίες…
- Και ένα τελευταίο… το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που αδυνατεί να καλύψει σημαντικά υλικά αγαθά, το 2013 ανήλθε σε 20,3%, έναντι 9,6% στην ΕΕ.
- Είπα κι εγώ… Τώρα τα λες σωστά…
- Και ξέρεις ποιοι είναι αυτοί που αδυνατούν να καλύψουν σημαντικά υλικά αγαθά; Όσοι αδυνατούν να καλύψουν τέσσερα από τα ακόλουθα εννέα αγαθά: 1) ενοίκιο, ή εξόφληση δανείου 2) θέρμανση 3) απρόοπτα έξοδα 4) διατροφή με κρέας ή ψάρι κάθε δύο ημέρες 5) διακοπές εκτός οικίας για μία εβδομάδα 6) αυτοκίνητο 7) πλυντήριο ρούχων 8) έγχρωμη τηλεόραση 9) τηλέφωνο.
- Και όσοι αδυνατούν εννέα στα εννέα;
- Μακάριοι οι πεινούντες και οι διψούντες…
- Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι…
- Αμήν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου