Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Είναι οι στιγμές που λες, δεν βαριέσαι, δεν πάει να καεί και το παλιάμπελο!
- Και ποιες είναι αυτές οι στιγμές;
- Καλή ώρα, σαν τώρα! Από ό,τι βλέπω δεν βγαίνει άκρη από πουθενά! Αυτό ακριβώς! Αφού πάμε κατά διάολου έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα…
- Γιατί, ρε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα;
- Τι να κάνουμε; Από που να αρχίσω; Που να τελειώσω;
- Με ανησυχείς!
- Είδες τι έγραψε η Die Welt; Σύμφωνα με τρισέλιδη αναφορά της γερμανικής πρεσβείας, και με δυο λόγια για να μην πελαγοδρομούμε, η Ελλάδα είναι πρακτικά ακυβέρνητη! Ακυβέρνητο πλοίο είναι η χώρα!
- Εμένα τώρα τι να με ανησυχήσει; Το πρακτικά, το ακυβέρνητη ή το πλοίο;
- Και δεν μπορείς να πεις και τίποτα για την εφημερίδα! Σου λέει, αναφορά από κοτζάμ πρεσβεία! Από την άλλη, αν έχεις προσέξει, εδώ και πόσα χρόνια , εδώ και πόσες κυβερνήσεις, όλοι ζητούν συναίνεση και βοήθεια από τα άλλα κόμματα. Και ποιο το αποτέλεσμα; Κανένα. Όταν είσαι αντιπολίτευση δεν θες… Διότι, σου λέει, χαζοί είμαστε; Γιατί; Για να λένε μετά ότι συναινέσαμε κι εμείς; Πριτς! Δεν θα πάρω. Αλλά πάντα όμως όταν είναι κυβέρνηση…
- Και ποιος θυμάται;
- Από την άλλη, υποψήφιος πρόεδρος κόμματος δήλωσε ότι το κόμμα του δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Χρειάζεται ριζικές αλλαγές!
- Βρε, που πάμε…
- Εδώ που τα λέμε είναι λίγο προσβλητικά τα λόγια της εφημερίδας… Δηλαδή δεν έχουμε κυβέρνηση; Δεν έχουμε κυβερνήτη; Δηλαδή έτσι στα χαμένα, όπου μας πάει το κύμα; Και να είναι μπουνάτσα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα μποφόρια είναι το πρόβλημα. Άμα μας πιάσουν τίποτα μποφόρια εκεί είναι το θέμα… Θα πνιγούμε ή θα σωθούμε; Θα βρούμε καμιά σανίδα σωτηρίας, θα καταφέρουμε να βγούμε στη στεριά κολυμπώντας; Θα βρεθεί κανένας χριστιανός να μας βγάλει σε καμιά ξέρα έστω!
- Εγώ καλού κακού έχω μαζί μου δραμαμίνες!
- Άχρηστες είναι! Οι δραμαμίνες είναι για το κούνημα, δεν είναι για τον φούντο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου