Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Θα μας την βγουν κι από πάνω!
- Κι από πάνω και από κάτω! Από παντού μη σου πω!
- Αυτοί δεν θέλουν άλλους πρόσφυγες, δεν μπορούν, αδυνατούν ισχυρίζονται!
- Είναι δυνατόν; Τόσες χώρες και μόνο οι πλάτες της Ελλάδας μπορούν;
- Όλα είναι διπλωματικά παιχνίδια! Στη Σμύρνη τι νομίζεις είχε γίνει τότε με τον …”συνωστισμό”!
- Έ, όχι και συνωστισμός!
- Έτσι τον θέλουν μερικοί! Τα καράβια των μεγάλων και φίλτατων και εύσπλαχνων δυνάμεων που ήταν αγκυροβολημένα; Ούτε που τους κάηκε καρφάκι για το τι γινόταν λίγο πιο πέρα, χώρια που ζητούσαν και λεφτά για να τους ανεβάσουν επάνω… και μετά αν ήσουν τυχερός δεν σε ξανάριχναν στη θάλασσα! Αν ήσουν τυχερός! Γενικά ήταν ένα θέαμα διασκέδασης… για τους φίλτατούς μας! Παιχνίδια, πάντα παιχνίδια! Και οι πληβείοι απαραίτητα πιόνια, διότι χωρίς …παιχνίδια, γίνεται …παιχνίδι; Δεν γίνεται, σου λέω! Παιχνίδιαααα, σου λέω!
- Τι άλλο μπορεί να είναι; Συμφωνήσαν, εμείς αδειάζουμε τα νησιά, διότι όσο να πεις θέλουμε να δούμε και κανένα τουρίστα το καλοκαίρι, γιατί αν δεν, αλίμονο μας! Θα μας κλαίνε ως και οι ρέγκες του Ατλαντικού, μη σου πω και οι βακαλάοι, κοινώς μπακαλιάροι Νορβηγίας. Δεν θα μείνει ρέγκα για ρέγκα που να μη μας θρηνεί!
- Πες το ψέματα!
- Και από την άλλη οι Τούρκοι, μας ξαναστέλνουν κόσμο! Σίγα ρε φίλε. Γεμίσαμε, είμαστε πλήρεις, μην στέλνετε κόσμο. Όχι, σου λένε, εμείς θα σας στέλνουμε, θέλετε να μας χαλάσετε το σχέδιο; Νησιά είναι; Να μην τα γεμίσουμε με πρόσφυγες-τουρίστες; Έτσι κι αλλιώς μια κάμψη θα την έχουμε, γιατί να μας τους πάρετε εσείς; Αλλά και για να μην έχετε παράπονο πάρτε πρόσφυγες, αυτούς έχουμε, αυτούς στέλνουμε;
- Δεν βγάζεις άκρη με τίποτα! Το παιχνίδι πόσο θα συνεχίσει ουδείς γνωρίζει!
- Θα είναι μεγάλη παρτίδα! Σίγουρα θα πάρουνε το χρόνο τους!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου