Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Κοίτα να δεις! Κοίτα να δεις!
- Και κοιτώ και βλέπω!
- Και τι συμπέρασμα βγάζεις;
- Τι συμπέρασμα; Ότι πλέον ξεκάθαρα μας δουλεύουν ψιλό γαζί! Έχουμε και τους άλλους που ζητάν λαγούς και πετραχήλια για να κάνουν τη δουλειά τους, τη δουλειά μας; Θα σε γελάσω και δεν θέλω!
- Αυτό είναι από τα ανεκδιήγητα! Από τη μια δεν θέλουν τους πρόσφυγες, αφού έχουν κλείσει τα σύνορά τους και από την άλλη δεν θέλουν να επιστρέφουν στην Τουρκία, - διότι τους λυπούνται; - γιατί δεν τους έχουν εμπιστοσύνη ότι θα προστατεύσουν τους πρόσφυγες. Άρα που θα πάνε οι άνθρωποι; Θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα! Δεν πάει να καεί και το παλιάμπελο; Μας έχουν σε υπόληψη όσο αφορά στην Φιλοξενία!
- Τότε τι σόι Ευρώπη είμαστε; Οι παλαίμαχοι Έλληνες θα επαναλάβουν πάλι την Ιστορία τους; Ρε, τους έχουμε καλομάθει τους αχρείους. Γι αυτό κάνουν έτσι.
- Μη σου πω ότι βλέπουν πόσο τους συμπονάμε και σου λέει, είστε ψυχοπονιάρηδες; Μη σας χαλάσουμε το σχέδιο! Αφού βλέπουν στις τηλεοράσεις ότι κόσμος και ντουνιάς τρέχει να βοηθήσει…
- Εμείς φταίμε ρε! Πάλι δείχνουμε την καλή μας την ψυχή και πάει να την εκμεταλλευτεί ο κάθε άχρηστος! Άει στα κομμάτια από δω!
- Εγώ το βλέπω αλλιώς το πράγμα. Θες να βοηθήσεις; Βοήθα! Δεν θες; Μη βοηθάς, αλλά μην μας το παίζεις και ευαίσθητη καρδιά! Όλα τα άλλα είναι ήξεις αφίξεις! Δηλαδή εσύ με τα κλειστά τα σύνορα δεν έχεις προσφυγικό πρόβλημα; Τι σόι, μην πω καμιά άλλη λέξη και  αρωματιστούμε, ευρωπαϊκή ένωση είμαστε; Το κάθε πρόβλημα σταματάει στα εσωτερικά σύνορα;
- Ρε, εδώ η Τουρκία ζητάει 20 δις!
- Πάντα έτσι κάνει! Και πάντα βγαίνει κερδισμένη! Και τώρα πάλι κερδισμένη θα βγει! Διότι ο καλός ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται.
- Ποιος είναι ο καλός ο φίλος ρε!
- Η Ευρώπη ρε!
- Η φιλία, ρε, είναι πάντα στο γόνατο! Δεν υπάρχει φίλος και σύμμαχος! Μόνο στα καλά και στα ευχάριστα!
- Και εκεί παίζεται! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου