Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Καλά ρε έχουμε βαριά βιομηχανία;
- Πόσο βαριά δηλαδή;
- Βαριά!
- Βαριά, όπως λέμε να φτιάχνουμε αυτοκίνητα,  συσκευές παντός είδους… Αυτά δεν είναι βαριά βιομηχανία;
- Και άλλα πολλά! Όπλα για παράδειγμα!
- Τι; Όπλα; Φτιάχνουμε εμείς όπλα; Α πάγανε ρε από δω! Από κι ως που ρε; Εδώ πινέζες αγοράζουμε κα είναι made in China! Άκου όπλα! Από κι ως που ρε Καραμήτρο; Ακούς εκεί όπλα! Με έκανες και γέλασα! Να πεις ότι έχουμε αυξήσει τους σερβιτόρους για να επανδρώσουν ταβέρνες και ξενοδοχεία, να σου πω ναι έχεις δίκιο, Διότι εκεί θα καταλήξουμε. Μια απέραντη έκταση με σερβιτόρους να δουλεύουν στα ξενοδοχεία, στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της ελλαδικής περιοχής. Κοινώς θα γίνουμε ένας χώρος διακοπών για τους Ευρωπαίους φραγκάτους! Χώρια που θα παρατηρηθεί και έλλειψη εμπλάστρων λόγω της αυξημένης ζήτησης εξαιτίας των πολλών επικύψεων!
- Δεν ακούς τι γίνεται; Πουλήσαμε όπλα στην Σαουδική Αραβία!
- Έλα Χριστέ και μπούκωνε! Εμείς; Στη Σαουδική Αραβία; Και που τα βρήκαμε; Τα είχαμε αγοράσει για μας; Και τα πουλήσαμε αλλού; Και μείναμε τώρα χωρίς όπλα; Και άμα μας επιτεθεί η Τουρκία τι όπλα θα έχουμε; Και πόσα πουλήσαμε; Πουλήσαμε πολλά; Έμεινε τίποτα για μας;
- Ηρέμησε ρε! Άρχισες αμέσως τις απορίες! Και εγώ τώρα το έμαθα! Ενεπλάκη λέει  και η Διεθνής Αμνηστία γιατί λέει υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι αυτά θα χρησιμοποιηθούν στη σύγκρουση με την Υεμένη!
- Άντε! Και εκεί έχουν πόλεμο;
- Τι λες, δεν θα χουν; Λόγω καλής γειτονίας!
- Α! Γείτονες κι αυτοί! Ε, ρε άμα δεν έχεις καλούς γειτόνους, να το βράσω το ρετιρέ!
- Και μας υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει επικυρώσει τη Συνθήκη για το Εμπόριο Όπλων, με την οποία δεσμεύτηκε ότι δεν θα προβαίνει σε πώληση όπλων, όταν υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν για παραβιάσεις της διεθνούς νομοθεσίας.
- Άλλο πρόβλημα κι αυτό!
- Εμένα αυτό που με καίει είναι που βρήκαμε όπλα και πουλάμε; Κάνουμε δηλαδή εμπόριο όπλων; Τι ισχυριζόμαστε τάχαμ δήθεν ότι είμαστε αθώα προβατάκια και κοπτόμεθα υπέρ της ειρήνης;
-  Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου