Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Άρχισαν πάλι τα νταούλια!
- Πάλι; Μέσα στη Σαρακοστή; Τελείωσαν τα καρναβάλια, ντε!
- Η πολιτική δεν καταλαβαίνει από τέτοια; Δουλεύει κανονικά! Δεν έχει ούτε αργίες, ούτε σχόλες! Εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο! Το κατάστημα διανυκτερεύει και διημερεύει συνεχώς! Νον στοπ ένα πράγμα!
- Και τι έγινε πάλι;
- Οι γείτονες άρχισαν να γαυγίζουν και πάλι, και πιο δυνατά αυτή τη φορά!
- Και τι έγινε; Φοβάσαι μην τυχόν γίνει τίποτα;
- Όχι, ρε! Αλλά μέσα σε όλα δεν μπορώ και αυτές τις παραφωνίες!
- Ένα θα σου πω για αρχή! Ανδρός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται!
- Στα αρχαία ήμουν πάτος! Δεν καταλαβαίνω τίποτα!
- Θέλω να πω ότι όλα τα κακά μαζί έρχονται! Βλέπουν ότι έχουμε προβλήματα οριζοντίως και καθέτως, και μέσα και έξω και σου λέει ευκαιρία είναι! Να βγάλουμε κι εμείς το άχτι μας! Και το άλλο…, όλα αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση! Πώς να φανούμε γίγαντες ακόμη μια φορά; Ας ρίξουμε μια γυροβολιά!
- Καλά ρε, τις προάλλες εδώ δεν ήταν; Μάλωσαν και έφυγε τσατισμένος ο δικός τους; Τι σόι επίσκεψη ήταν αυτή; Επίδειξη καλής θελήσεως; Και μετά, βαράτε βιολιτζήδες! Δεν καταλαβαίνω Χριστό!
- Ρε, σήμερα εδώ, αύριο εκεί! Έτσι είναι αυτά! Πως θα καθίσει ήσυχα ο λαός; Ρίξ’ του ένα πυροτέχνημα για να καθίσει στα αυγά του! Έτσι παίζει το παιχνίδι! Χρόνια τώρα! Δεκαετίες τώρα!
- Α! Έτσι πάει;
- Εμ, πως; Αλλιώς; Αν δεν θέλουν τα μεγάλα αφεντικά δεν γίνεται τίποτα, και δεν εννοώ τους τοπικούς περιφερειάρχες για να εξηγιόμαστε. Ακόμη πιο ψηλά, αυτοί που έχουν συμφέροντα στην περιοχή, στις εκάστοτε διάφορες περιοχές! Και από την άλλη πόσα μέτωπα μπορεί να έχει ανοιχτά; Θα αρχίσει τις βουτιές στο Αιγαίο έχοντας τα νώτα του ευάλωτα; Θα μπάζει, ρε από δυο μεριές! Κατάλαβες;
- Σε παρακολουθώ τόση ώρα και αναρωτιέμαι πως τα σκέφτεσαι όλα αυτά;
- Να το πάρω αυτό σαν κομπλιμέντο ή έχεις αντιρρήσεις;
- Όχι ρε! Σε θαυμάζω! Σε θαυμάζω!  Έχουν λογική αυτά που λες!
- Κοίτα να σου πω! Τόσα χρόνια φούρναρης, η συνταγή παραμένει ίδια και απαράλλακτη από γενιά σε γενιά! Η ζωή είναι πάντα η ίδια, η ιστορία είναι πάντα η ίδια, οι γκάφες είναι πάντα οι ίδιες, τα δάνεια είναι πάντα τα ίδια, οι μασέλες παραμένουν πάντα οι ίδιες! Οπότε;
- Τι οπότε;
- Ως προς τι τόσο μίσος και αλληλοσπαραγμός;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου