Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η Ευδοξία Κολυδάκη από το facebook

Πολλά συγχαρητήρια !!!!!!!!

«Ο χρόνος κύλησε αγέρωχα και αφέθηκε να κάνει τη δουλειά του όπως αυτός ξέρει. Μετά από τις δύσκολες εποχές, εξαντλημένος και αυτός πια, αποφάσισε να αλλάξει το σκηνικό. Κουράστηκε να απλώνει γκρίζα χρώματα στις ψυχές των ανθρώπων. Άπλωσε την παλέτα του και διάλεξε τα πιο φωτεινά του χρώματα και τα μοίρασε σπάταλα. Και ένιωσε και αυτός καλύτερα …».

Η ιστορία της Μυρσίνης, μίας νέας κοπέλας η οποία γλιτώνοντας από τις φλόγες της Σμύρνης, ζει στην Αθήνα του μεσοπολέμου και προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της, εργαζόμενη αλλά χωρίς την οικογένειά της δίπλα της. Η ηρωίδα θα γνωρίσει τον έρωτα, θα πιστέψει στη δύναμη της αγάπης, αλλά θα δει τα όνειρα και τις ελπίδες της να διαψεύδονται, ωστόσο στις κρίσιμες στιγμές που θα πρέπει να αποφασίσει η ίδια για τη ζωή της και το μέλλον της, με ωριμότητα, περίσκεψη και δύναμη χαρακτήρα θα χαράξει το δικό της δρόμο, με βαρύ τίμημα όμως. Συνοδοιπόροι στην ιστορία της, από την αρχή μέχρι το τέλος, οι δικοί της άνθρωποι, η Αγγέλα, η Μάρω, ο Θεόφιλος, άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, οι οποίοι με τη δική τους σοφία και λογική θα τη στηρίξουν και θα είναι κοντά της μέχρι τη στιγμή, που η πορεία της Μυρσίνης θα τη φέρει ξανά κοντά στο παρελθόν της, με το οποίο μπορεί να φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή να αναμετρηθεί, αλλά, με μία ευρηματική ανατροπή του συγγραφέα, αντί της αναμέτρησης, η Μυρσίνη βιώνει τη δικαίωση.
Ο τίτλος του βιβλίου «Χιλιάδες χρώματα στα μάτια της», εκφράζει απολύτως αλληγορικά και αντιπροσωπεύει, όλα τα αισθήματα που η Μυρσίνη βιώνει κατά την εξέλιξη του βιβλίου. Η διαδρομή της Μυρσίνης, δεν δίνεται μόνο από την απλή παράθεση των γεγονότων στη ζωή της, αλλά ο συγγραφέας, με εξαιρετικό τρόπο, μας μεταφέρει τις σκέψεις της, τους προβληματισμούς της, τις αγωνίες της, ανάλογα πάντα με τις καταστάσεις, τις συνθήκες και το περιβάλλον, που κυριαρχούν στη ζωή της. Η ιστορία της Μυρσίνης, γραμμένη με αμεσότητα και ρεαλισμό, συνδυάζεται με τις υπέροχες και ζωντανές περιγραφές της Θεσσαλονίκης του μεσοπολέμου, του Πόρου, που μεταφέρουν τον αναγνώστη στα μέρη που έζησε η ηρωίδα και διαδραμάτισαν σημαντικό και καταλυτικό ρόλο στη ζωή της.


Ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα, το οποίο αξίζει το χρόνο και την προσοχή κάθε αναγνώστη, εύχομαι δε, όλα τα επόμενα βιβλία του Βασίλη Μόσχη να προσφέρουν την ίδια αναγνωστική απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου